Genius Serie Over Albert Einstein

De naam Albert Einstein wordt vaak genoemd als iemand heel slim is. Heb je nooit afgevraagd wie Albert Einstein eigenlijk is? Wat hij precies heeft uitgevonden? En wist je wie de quote: "Een vis kan niet in een boom klimmen, maar hij kan wel zwemmen" uitgevonden heeft? National Geographic Channel heeft een nieuwe serie, Genius gelanceerd die over Albert Einstein gaat. Ik ben deze serie gaan kijken om antwoorden te vinden voor deze vragen. Er zijn inmiddels al 5 afleveringen op tv geweest. En ik vind het een hele leuke serie. 

De serie gaat niet zozeer over zijn uitvindingen, maar meer over zijn leven. Ze laten in de serie zien hoe Albert zijn uitvindingen heeft uitgevonden, maar ze leggen de uitvindingen niet precies uit. Als je de serie kijkt leer je Albert Einstein echt kennen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat hij sociaal zo onhandig was en dat hij zo opstandig was.
Afbeeldingsresultaat voor genius albert einstein 
Je zou verwachten dat een genieën nerds zijn, die altijd netjes hun huiswerk af hebben en altijd op tijd zijn en nooit spijbelen. Maar integendeel spijbelde Albert Einstein heel veel, hij maakte nooit zijn huiswerk en sprak de leraren vaak tegen. Albert was het nooit eens met de theorieën die de leraren uitlegden en stelde de leraren kritische vragen hierover (in de les), hij was eigenlijk meer kritisch dan opstandig. Dit leed er vaak toe dat Albert de klas uitgestuurd werd en boze leraren. Dit was natuurlijk ook een sterke eigenschap van Albert die tot veel succesvolle uitvindingen leed, een wetenschapper moet kritisch zijn. 

De serie is zeker niet saai, wat je wel zou denken aangezien er niet veel actie voorkomt in het leven van een wetenschapper. Maar ook zonder de actie is het leven van Albert Einstein heel interessant, zijn liefdesleven, zijn schoolleven, zijn carrière en zijn persoonlijkheid zijn heel interessant.

Afbeeldingsresultaat voor genius albert einstein with milevaIk vind de manier hoe de serie gefilmd is heel mooi. Het lijkt wel een beetje op de manier waarop het vijfde seizoen van Prison Break is gefilmd, met veel licht. Je kunt echt zien dat de serie uit 2017 komt!

De producenten hebben veel aandacht besteed aan de achtergrond en het materiaal. In de aflevering van gisteren was het bestek dat op tafel stond echt antiek. En de kapsels en kleding die mensen dragen in de serie komen echt uit vroeger, er wordt bijvoorbeeld geen gel gebruikt, wat in andere series die afspelen in 1900 nog weleens wordt gedaan. De universiteit waar Albert heen ging was een heel mooi gebouw uit Zürich en de straat in Zürich, waar Albert zijn eerste vriendin woonde was een mooi , typisch Zwitsers straatje. 

Kortom, de serie Genius op National Geographic Channel is een leuke serie. De serie is erg leerzaam, goed gefilmd, interessant, inspirerend en super leuk! Ik zou deze serie zeker aanraden als nog een leuke serie zoekt, waarin niet al teveel actie in voorkomt en niet al te kinderachtig is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten